Науково-методичні конференції

Обласна конференція.Тема виступу:
"Формування громадянських компетентностей на уроках історії"   
   Предмети суспільно та гуманітарного спрямування покликані бути основою громадянської освіти в рамках навчального процесу, а також мають тісно взаємодіяти з іншими навчальними предметами та позакласною діяльністю.
Детальніше:  https://drive.google.com/file/d/0B3QeNX8yo4d2V3E0N3E1Nm0tNEE/view?usp=sharing                     
                             

Районна конференція: "Тарас Шевченко - образ успішного українця" (28.03.2014)
 З архіву: 
   У конференції взяли участь учителі української мови та літератури, світової літератури, історії, учителі художньо-естетичного циклу. Мета та основні завдання конференції: привернути увагу до культурно-духовної спадщини Тараса Шевченка, до сучасних аспектів прочитання Кобзаря, проблеми збереження національно-духовних цінностей, до відродження морально-етичних засад його творчості, продемонструвати ширшому загалу сучасні педагогічні творчі пошуки в шевченкознавстві, спонукати молодь до переосмислення нашої духовної спадщини. Особливістю конференції було представлення дослідницьких робіт учителів.

Дослідницько-мистецький проект
 до 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка
«Свого навчайтеся – чужого не цурайтеся»
Учасники проекту:  Євроклуб «Бенілюкс +»
Керівник проекту: Непом
яща Т.М.
Опис проекту

Назва проекту: «Свого навчайтеся – чужого не цурайтеся»
Обґрунтування вибору проблеми:  Т.Г.Шевченко – митець світового рівня. Його поезії (твори) читаються в різних куточках планети. Композитори поклали на вірші поета музику і подарували світу ліричні пісні. Творчість Тараса Шевченка як художника викликає захоплення і бентежить душу: за його картинами можна вивчати історію, культуру та побут українського народу; їх легко визначити серед багатьох інших. Незабаром  Т.Г.Шевченку виповнюється 200 років. Наш навчальний заклад носить ім’я Великого Кобзаря. Члени Євроклубу «Бенілюкс+» вирішили дослідити, вивчити творчість Тараса Шевченка як художника.
Мета проекту: Виховувати в молоді любов, повагу, гордість за культуру та історію українського народу. Розглядати українську культуру як складову Євроінтеграційних процесів. Розвивати навички творчого мислення і вміння застосовувати сучасні інформаційні технології в навчальному процесі. Використовувати матеріали на уроках історії, мови, літератури, художньої культури, позакласних виховних заходах. Поширювати зібрану інформацію серед учнів, батьків, усіх бажаючих глибше ознайомитись з творчістю Т.Шевченка.
Завдання проекту: Опрацювати різні джерела інформації, підготувати інформаційні повідомлення по даній темі, підібрати репродукції картин Т.Шевченка згідно хронологічної послідовності їх написання, оформити картинну галерею репродукцій картин Т.Шевченка, підготувати захист-презентацію проекту, відвідати шевченківські місця.
Характеристика проекту:
вид проекту: дослідницько-мистецький, колективний
навчальні дисципліни: історія України, українська література, художня культура, інформатика.
учасники проекту: Ципко А. (7 кл.), Бондаренко Д. (7 кл.), Ткач К. (11 кл.), Асташкевич І. (11 кл.),  Колодійчук Ю. (11кл)
керівник проекту: Непомяща Т.М.
консультанти проекту: Панченко Л.Б., учитель української мови та літератури, Багачук Л.М., учитель української
                                                 мови та літератури, Теліга І.О., учитель інформатики.
термін реалізації проекту: лютий-березень 2013 року.
Методи досягнення мети: пошук інформації в друкованих виданнях, історичних документах, мережі Інтернет,
                                                      узагальнення і систематизація отриманої інформації, оформлення електронних презентацій.
Результати реалізації проекту: під час роботи над проектом учні навчилися організовувати свою діяльність, здійснювати пошук інформації, узагальнювати її та створювати власні інформаційні продукти, оцінювати і захищати результати своєї роботи, організували виставку репродукцій картин Т.Шевченка, ознайомили з історією їх створення присутніх на виставці батьків, учителів, учнів закладу.
Використана література: 
Альбом. Т.Г.Шевченко. Живопис, графіка.- Київ: Мистецтво, - 1984 р.
Альбом. Шевченко-художник.- Київ: Мистецтво, - 1963 р. 
Альбом вибраних творів. Шевченко-художник. – Київ: Державне видавництво художньої літератури. – 1954 р.
Кирилюк Є.П. Тарас Шевченко. Життя і творчість. – К. : Держвидав худ. л-ри., 1964 р.

Інформаційні джерела